#014 - Nagy nyári tábor- és filmajánló

A menekültkérdés, az eurozónából való görög kilépés és a nemzetközi helyzet fokozódása kiváló apropót ad arra, hogy az Örökélet azzal foglalkozzon, ki mit csinál a nyáron, ki hová megy a nyáron és ki mit nézett meg a nyár előtt. Úgyhogy erről folyik a beszélgetés.

Tábori hangulat

Ki mit csinált a nyáron és mihez kezd magával? Laci például Horvátországban hagyományőrzősködött egy olyan középkori fesztiválon, ahol nem forgatták a Game of Thronest, cserébe kigyulladtak a szalmabálák. Szóba kerül a Gombaszögi Nyári Tábor és az élmények (amiről Géza eléggé sokat tudna mesélni mindenféle szempontból), az, hogy mire lehet számítani az idén és egyáltalán miként néz ki a nyár legjobbnak ígérkező eseménye. A szállás, az atmoszféra, a hangulat – egyszóval minden, aminek köze van a rendezvényhez. Szó esik a szerdán kezdődő Martfesztről, valamint arról, hogy milyen rossz lehet most Tunéziában és Egyiptomban nyaralni.

Nyár van, vár a… számítógép, hogy nézd rajta a filmeket

Az Örökélet podcastjének második fele nem más, mint egy nagy ajánlatorgia. De komolyan, annyi jó filmet és sorozatot láttunk az utóbbi időben, hogy teljesen jó ötletnek tűnt egy átfogó megemlékezés róluk. Szóba kerül a Balfékek néven sugárzott Community, de elsősorban Dan Harmon, a showrunner legújabb sorozata, a Rick and Morty. Kedvenc vígjátéksorozataink sorába beleillik a Hogyan ne éld az életed! (Gábor), illetve a zseniális Father Ted (Laci), amiről azt kell tudni, hogy három írországi papról szól.

Mélyebben kivesézzük a legújabb Mad Max filozófiai üzenetét és a mély párbeszédeket, valamint hosszasan elmélkedünk az interneten ingyen megnézhető akcióparódia, a Kung Fury egzisztencialista mondanivalójáról. Ennek kapcsán szóba kerül a Blood Dragon, ami olyan, mint a Kung Fury, csak videójátékban, rátérünk az Avengers második részére és a Daredevil minisorozatra is. Végül pedig egy rövid középkori fesztiválajánlóval zárunk azoknak, akik Pozsonyig vagy Bécsig hajlandóak utazni mindezért.