#034 - IoT – Majd ha beszól a hűtő

Egyre több gép és használati eszköz vesz körül bennünket, amelyek az Internetre is kapcsolódnak - a 2019-es év (reméljük) nem a gépek lázadásáé lesz, fontosnak tartottuk, hogy egy adást szenteljük ennek a technológiának. Miként befolyásolja vagy fogja befolyásolni az életünket a sok „okos” berendezés, milyen hátulütői és előnyei ismertek jelenleg a világhálóra kapcsolódó eszközöknek?

Szóba kerül, mennyire tartjuk fontosnak, hogy az autóban ülve, otthonunkhoz közeledve tárt kapuval, felkapcsolt lámpákkal, gőzölgő vacsorával várjon az otthonuk, illetve, hogy sci-fikben látott jövő-ház valóban egyszerűsítheti-e az életünket.

Megemlítjük e hálózatok/eszközök ipari felhasználását, illetve azon is elmélkedünk, hogy egy ilyen mindent, mindennel összekötő rendszerben még jobban ki lehetünk téve a hackerek támadásainak. Kitérünk arra is, hogy a sok okos eszköz nem csak az egyszeri felhasználót segíti majd, hanem egy disztópia előhírnökeivé is válhatnak. Izgalmas kérdésekről, bár elsőre száraznak tűnő témáról beszél Attila, Gábor és Laci.