#025 - Sugar daddyk és hagyományőrzők

Az Örökélet jubileumi huszonötödik adása a hálózatosodás jegyében telik, szóba kerülnek a társkereső portálok meg a hagyományőrzők. Ha többet akarsz tudni a lovasíjászat autentikus voltáról, hallgass bele a jubileumi podcastunkba három hagyományos és két új szereplővel – Petivel meg Csvirivel.

Come to daddy

Pozsonyt az utóbbi időben elárasztották egy párkereső oldal óriásplakátjai, amely felvállalt célja a szponzorok és a szponzoráltak összehozása. Létezik pénz nélküli szerelem és anyagiakon alapuló kapcsolat? Mennyire elítélendő, ha valaki regisztrál egy ilyen portálra? Miként működnek és működtek a társkeresés hagyományos módozatai? Az élet értelmére keressük a válaszokat.

Kardok és tánclépések

Apropó társkeresés – sokan nem az interneten, hanem élőben csajoznak, fizikai kontaktust keresve, mint a kőkorszakban. Ennek kapcsán és a közös hobbijainkra alapozva beszélünk a néptáncosok és a hagyományőrző csoportok jellegzetességeiről. Miért kezd valaki táncolni? És középkori páncélingbe öltözni? Mennyire élő még a népzene? Hol a legjobbak a hagyományőrző fesztiválok és mi köze a korhűséghez annak a lovasíjászatnak, amit a fesztiválokon látunk?

A podcastet hagyományos összefoglaló zárja a minket nyáron ért kulturális ingerekből. Előkerül a Dunkirk, Terry Pratchett regénye, a Kisistenek, Neil Gaiman Amerikai istenekje, a Trónok harca és a Pókember. Mindenkinek kellemes szeptembert kívánunk!