#026 - Lövölde

Miről beszéljünk ma? – tettük fel a kérdést az Örökélet szervezése közben. Mikor Gábor kifejtette, hogy ki akarja váltani a fegyvertartási engedélyt, már tudtuk is. Természetesen a lövöldözésről.


idkfa

Adódik a kérdés, egyáltalán miért érez bárki is kényszert arra, hogy legyen fegyvertartási engedélye? És mi történik akkor, ha elkezdi a folyamatot? Szó esik a pszichotesztekről és arról, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy legyen egy különbejáratú pisztolyunk. Mit takar a fegyverviselési engedélyek a, b, c és d kategóriája, illetve kell-e a muskétához hasonló papír? És egy nyílpuskához? Megannyi kérdés, ami a nyilvánosságot és minket is foglalkoztat. És persze ha már lőfegyverekről van szó, akkor szóba kerülnek a kések, a svájcibicskák és a középkori pallosok, valamint az, hogy miként jutott fel késsel az egyik beszélgetőpartner a Pozsony-Kassa repülőjáratra a 911-es terrorhullám csúcspontján. Meg a pozsonyi lőterek.

dnclip

A podcast második felében terítéken az esport és az egyes vállfajai – azaz a fizikai lövöldözés helyett a virtuálisra helyezzük a hangsúlyt. Kiderül, hogy nézünk-e bajnokságokat, illetve beszélünk arról, voltak-e tapasztalataink az esport egyes formáival. Fókuszban a LoL, a Dota, a Wot, a CS:Go és sok más betűszó, de élénk vita bontakozik ki arról is, hogy van-e helye az olimpián az esportnak.