#027 - Te mit sportolsz?

Alig kilencvenet kellett aludni és röpke szünet után ismételten jelentkezik az Örökélet felvidéki magyar podcast jubileumi 2018-as első adása! Kiemelt témák: a téli olimpia, a Minority Safepack, a rossz képregényfilmek és a kevésbé rossz filmek.

Mit kezdjünk az olimpiával?

A sport nemesít és szép dolog, apró bökkenő, ha a három beszélgetőpartner közül kettő nem kimondottan kedveli és a téli olimpiát is csak felületesen követi – de ez a szép szakmai feladat! Gábor munkakötelességből azért egész nap bámulja a síelőket és a műkorcsolyát. Elmondjuk, mitől jó dolog Elizabeth Swaneynek lenni és kitérünk rá, vajon az amerikai magyar importversenyző megszentségtelenítette-e az olimpiai szellemet, előkerülnek kedvenc sportágaink, eszmecsere alakul ki Eddie, a sas ugrásainak nagyságáról és a pszeudosportokról, szóba kerül a curling, a darts, meg a bob. Van olyan sport, amit utálunk? Hát persze, hogy van, például a foci, meg a pontozásos sportok. A blokk a gyorskorcsolyázók lábizmairól szóló elmélkedéssel zárul.

Öt perc közszolgálat – a Minority Safepack

A nagy aláírásgyűjtési láz nem kerülheti el a milliók által követett Örökélet podcastot sem, Géza rövid ismertetőt tart a Safepack gyakorlati hasznáról, aláírási módozatairól és szép szavakkal arra ösztökéljük a kedves hallgatókat, hogy írják alá az európai polgári jogi kezdeményezést, ami több szempontból is lendíthet az őshonos kisebbségek helyzetén. Kattintsatok ide!

Go, Power Rangers!

Az Örökélet popkulturális rovata a szuperhősfilmekre fókuszál. Laci elmondása szerint a legújabb Pókember teljesen korrekt ifjúsági film lett, a Thorból meg vígjátékot sikerült faragnia a Marvelnek. Gábor ugyanakkor vette a fáradságot és megtekintette a méltán világsikert elért Tini Nindzsa Teknőcöket és a Power Rangers-t, majd konstatálta, hogy régen minden jobb volt. Előkerül a DC animált egészestés filmszekciója, köztük a közepes Gotham by Gaslight és a rettenetes Batman és Harley Quinn, megkapja az osztást az Igazság Ligája, ami csak nem akar működni, váratlan dicséretet kap viszont Zack Snyder pszichadelikus opusa, az Álomháború (Sucker Punch). És aki meg akarja tudni, mit gondolunk az Örökélet stábját amúgy alaposan megosztó Csillagok háborúja-aktuálisról, az meg is tudhatja.