#017 - Ezért megfizetsz!

Az Örökélet ismét jubileumhoz érkezik, az első és egyetlen tizenhetedik adásával, melyen súlyos kérdések kerülnek napirendre: a pénz és a hatalom, illetve a sport.

Ezt majd kivágjuk
A stáb bizonyos tagjai máshol is rádióznak, így szóba került a Pátria rádió egyik közéleti blokkjának eltűnése az Eszme-cseréből (ami Gézát második oldalra és MKP-s kampányarc státuszba repítette az Új Szóban, csak nem örül neki). Vajon mi számít cenzúrának és inkább felháborító vagy komikus a fejlemény? Beszámoló első kézből. Vagy szájból. Mindegy, ezt kivágjuk.

Fizetős kontent
Netflix, Deezer, Steam, Spotify – se szeri, se száma a fizetős netes szolgáltatásoknak, amelyek egy alapelvre épülnek: ha adunk pénzt, akkor kapunk érte tartalmat. Mondjuk zenét, játékokat, vagy filmeket, esetleg sportközvetítéseket. Mennyi az ideális árszabás és mitől fordulunk el a jól bejáratott torrenttől? Jó érzés legálisan tartalmat venni és a nap is szebben süt ilyenkor, vagy muszájból fizetünk? Szóba kerül, merre fejlődik a technológia, mi motivál a fizetésre, vagy milyen hozzáadott-értéke van az egyes szolgáltatásoknak. Mellékelesen pedig a gamification koncepciójáról is ejtünk pár szót, azaz arról, miként motiválhat pár achievement a játékvásárlás mellett a nyelvtanulásban is, illetve a Netflix mesterségesen konstruált sorozatairól is beszélünk.

Az igazi férfilét és a sport
Az igazi férfi sportol. Vagy nem sportol, csak egy kicsit. Miért néz valaki sportközvetítést és miért nem érdekel másokat az egész? Lehet dolgozni az Adidasnál úgy, hogy a hátad közepére sem kívánod, hogy még a sporttal kapcsolatban is képben kell lenned? Terítéken az élet nagy kérdései.