#023 - Ausztriában a keksz is jobb

Élelmiszerbotrány, netes rendelések, John Wick – teljes gőzzel pörög az Örökélet.

Te mit fogyasztasz?

Közép-Európát lázban tartja az élelmiszerbotrány, miután kiderült, hogy a multik rosszabb minőségű termékeket hoznak forgalomba nálunk, mint nyugaton. Tényleg? – tesszük fel a kérdést. Személyes tapasztalataink szerint igen, az osztrák Billákban például a keksz, a vaj és a hús is finomabb, mint Szlovákiában vagy Magyarországon. A mosópor pedig ugyan nem finomabb, de jobban mos. Szóba kerül a cseh fogyasztóvédelmi műsor, a Peklo na talíři (https://www.stream.cz/porady/peklonataliri), de monfondírozunk azon is, hogy miként lehet hatékonyan megváltoztatni a fogyasztói szokásokat, milyen rossz húsokat vettünk már
életünkben, illetve miben rejlik a szlovák és magyar élelmiszerpiac közti különbség.

Egy póló rendel

Míg az élelmiszerek terén nem nagyon lehet válogatni, a netes vásárlási szokások megváltozása miatt sokkal egyszerűbbé válnak a külföldi rendelések. Ebay, Alibaba, Bookdepository – összegezzük a tapasztalatokat, különösen annak fényében, hogy Laci és Gábor is veterán netes rendelőnek számít. Elmondjuk, miért érdemes és miért nem külföldről rendelni, felhívjuk a figyelmet a vonatkozó blogokra (rendeljkinait.blog.hu). Miért postáz egy kínai cég százhúsz mobiltelefon helyett száznegyvenet? Válasz a műsorban.

Jól alszik Wick?

Háromból kettő – ennyien láttuk a John Wicket, Géza meg az adás ideje alatt kigúglizza, miről is szól a film. Részletes elemzést hallhatunk az egyszerű és nagyszerű, néha egyenesen a számítógépes játékokra hasonlító alkotásról, ahol a pisztoly is egy arany és a kocsmában az ital is. Emellett szóba kerül az Expanse (avagy a Térség), az utóbbi idők egyik legjobb sci-fi sorozata.