#016 - Babóca, Barney és a sajtó

Az Örökélet jubileumi, első, mármint 2016-os első adásának keretein belül megvitattuk a bugyuta gyermekműsorok témáját és szóba kerültek a hírportálok is. Meg a Csillagok háborúja

Öld meg Barney-t!
Gábort gyakorló apukaként rengeteg dolog zavarja, többek között Barney, a lila dinoszaurusz, aki többek között vakvágányra viszi a kiskorúak lelki fejlődését. Mi a gond Barnyev-val és miért gagyi? Miért jobb Thomas, a gőzmozdony, mint egy dinoszaurusz? Mi a fiataloknak szóló műsorok esztétikája? Megannyi izgató kérdés, amire a választ keressük, miközben oldalvonalon beúszik Bogyó és Babóca, a Bartos-könyvek, valamint a cuki kisállatok.

Sajtó és függetlenség
A gomba módra szaporodó portálok közé felírhatunk egy újabb nevet, a trafik.sk-t, ennek kapcsán pedig futunk pár körüt akörül, hogy mit jelent a függetlenség és szükség van-e a független sajtóra. Miként változnak az olvasási szokásaink és hogyan módosítják a nézeteinket az interneten elénk kerülő hírek? Vannak jó újságírók a felvidéken és lehet ellenőrizni a minőséget? Szó esik a Piano rendszeréről és arról, hogy miként torzítja a facebook az elénk kerülő információáradatot.

Nörd alert
A műsor szokásos kultúrpolitikai iránymutatással zárul: arról beszélünk, hogy milyen hatással volt ránk az új Csilllagok háborúja, valamint merre tart a franchise. Beszélünk a Marsiról, a World of Warshipsról és előkerül a Fallout 4 is, Laci pedig ajánl pár podcastet.