#019 - Nem a migránsokról

Mikor tervezgettük az Örökélet podcast legújabb adását, két dolog vált nyilvánvalóvá: egyrészt beszélni akarunk a minket foglalkoztató problémákról, másrészt nem akarunk beszélni a migránsokról. Sikerült. Most már csak majdnem.

Hogy neveld a gyereked?
Gábornak egy három éves kisfia és egy nyolc hónapos kislánya van. Lacinak egy másfél éves fia. Mindketten főállású nevelők. Géza még nem ért hozzá és ezt többnyire hallgatással leplezi, de gyűjti az ötleteket. Az Örökélet nagy témája, miről szól a gyermeknevelés, miként jelentkeznek a nagy sikerek és a kudarcok, s vajon lehetséges-e elmagyarázni valamit egy kisgyereknek racionálisan (spoiler: nem, de nem hisszük el).
Szó esik arról, ki kitől kér segítséget, mikor azt hiszi, hogy szülőként mindent elrontott, említésre kerül az east side-west side konfliktusra hajazó háború az eldobható és a szövetpelenkás klánok hívei között, valamint a hasonlóan nagy indulatokat kiváltó hordókend-probléma is felmerül. És beszéltünk ugyan a legkeményebb politikai témákról, de még Bugár Béla sem szívesen akasztaná össze a bajszát a modrykonik.sk babaportál tősgyökeres fórumozó amazon-anyukáival. Mindent elsöprő témaként a végén még az oltáskérdés is előkerül, mutatva, hogy nem félünk a tömegek haragjától és oltunk ezerrel.

Furcsa dolgok
A gyereknevelés mellett jut azért idő filmekre és egyéb kulturális tevékenységekre is. A szokásos ajánlónkban előkerül a Stranger Things, ami az E.T. és a többi ifjúsági film szerelemgyereke, a Netflix Marvel-sorozatai (a Luke Cage most jött ki, a Jessica Jones és a két Fenegyerek-sorozat már régóta nézhető, a Vasököl meg úton van), de elmondjuk azt is, miként szerepelt Dolph Lundgren a Megtorlóban és hogy rontották el a legújabb X-mant. Annál jobb a Kingsman, amiben nincs szuperhős, de vannak kémek.
Mindenkinek kellemes szórakozást és nyugodt, idegeket kímélő gyereknevelést kívánunk!