#022 - Lázban égünk

Válságos időszakon van túl a felvidéki magyarság, miután mindenki megbetegedett és elkapta a szlovákiai magyar vírust. De azóta jobban lettünk és már azon gondolkodunk volna, hová mehetnénk bálozni – ha valamikor is jártunk volna bálokba. Örökélet-összefoglaló.

A betegség ötven árnyalata

Tudtátok, hogy a facebookos beszélgetéseinkre rá lehet keresni? Csak rá kell kattintani a megfelelő beállításra! Na de csapongtunk, viccen kívül: kemény volt az idei tél, felváltva volt beteg az egész univerzum, közte pedig a családjaink. Szó esik arról, hogy ki hogyan tudatosítja, hogy baj van és milyen tablettákat és csodaszereket használ a válságos időkben – a paralenes izzasztókúrtól a hagymateán át a forralt sörig. Mellékes említést kap az oltást semlegesítő homeopátiás orvosság, valamint az Ezo tévé jósai, akiknek ezúton is üdvözöljük anyukáit.

A disznóölés pszichológiája

Mivel Hamvas Béla lestoppolta a bort, nekünk maradt a disznóvágás, mint egy téma, melyet a mélységeiben szét tudunk boncolni (boncolni!). Melyikünk szereti a sült vért, mi a legnehezebb és a legkönnyebb része a tornak, elmélkedések a darabolásról, katlantüzekről és pörzsölésről. Emellett szóba kerül, hogy az Örökélet szerkesztőségében vannak a legnagyobb partiarcok, akik eljárnának bulizni, de szabad választásukból nem teszik.

Spiel des jahres

Gábor évek óta szorgalmasan gyűjtögeti az év társasjátékait és mostanra lett majdnem teljes a gyűjteménye. 1979 óta kiadtak pár jobb és rosszabb játékot, ezek listáját tekintjük át a podcast keretein belül a legjobbnak tartott Dixittől kezdve a legkevésbé hangulatos Keltisig, de az is figyeljen, aki kíváncsi arra, miként építünk újjá a romjaiból egy várost úgy, hogy a vécék stratégiai elhelyezését tiszteletben tartjuk (és vegye meg a Drunter und Drübert). Zárásként pedig a filmes élményekről lesz szó, például arról, hogy egy betegséghullám még a Shield ügynökei, valamint az Agent Carter megnézésére is tökéletesen alkalmas. Ja, és megjelent a Justice League: Dark, lehet keresni az újságárusoknál és a sötét letöltőportálokon!