#020 - Egy este nyugalomban

Van úgy, hogy a podcast egy kedélyes éjszakai csevegéssé változik a világ nagy dolgairól. Ez nem egy olyan rész, mert nagy és jelentős dolgok helyett kis ügyekről esik szó – fókuszban a fura nevek, az ezotéria, na meg az ufók. Ennek örömére Laci is csak suttogva mer beszélni, hiszen az ufók komoly dolognak számítanak.

A nevem Medivh. Kovács Medivh.
Medivh egy hatalmas varázsló, de hiába annyira hatalmas a Warcraftben, mégsem eléggé befolyásos ahhoz, hogy valaki Magyarországon elnevezze így a gyerekét. Milyen szempontok alapján adunk neveket és miként érzékeljük azokat? Hol a határ az elfogadható és az elfogadhatatlan nevek között? Kötetlen és csapongó beszélgetés a regényekből vett, a furcsa hangzású, vagy éppen a bibliai nevekről. Szóba jön a nevek átírása is.

A Chemtrail kiirtotta az ufókat
Mindannyian bámuljuk a szuperholdat és arra gondolunk, miként befolyásolja mindez az aszcendensünket az oroszlán jegyében. Vagy valami ilyesmi. Mitől féltünk gyerekkorunkban, léteznek-e szellemek és miért van az, hogy a chemtrail-elméletek elterjedésével kivesztek az ufók az égről? Lehet, hogy ez egy ufóellenes permet? Igaz-e, hogy Zselízen a középiskolások mind próbáltak szellemet idézni? Megannyi kényelmetlen kérdés és nem véletlen, hogy nincs elég időnk beszélni róla, marad a szurkek.tumblr.com, ami rámutat a magyar irodalomban rejlő ősigazságokra.

Furadoki
A Dr. Strange kétharmados töbséggel meg lett nézve, Gábor és Laci is arról beszél, miért tetszett és nem tetszett nekik a térhajlítgatós film, amiben Sherlock Holmes három nap alatt megtanul varázsolni. Szóba került még Waikiki Hunt for The Wilderpeople című életigenlő alkotása, valamint a Boys képregény, ami azoknak szól, akik utálják a szuperhősöket és a legszívesebben megrugdosnák jól mindet.

Mindenkinek kellemes szórakozást és nyugodt, idegeket kímélő gyereknevelést kívánunk!