#018 - Féktelen népregény

Hosszas szünet után tér vissza az Örökélet, mint a feltámadó Főnix az X-menben. Ezért is beszélgetünk a képregényekről, panaszkodunk arról, merre tart a politika, továbbá szót ejtünk a gyerekvállalás és a munka konfliktusairól.

Batman v Superman v Marvel
Egymás hegyén-hátán jönnek a képregényfilmek, mi pedig vagy megnézzük azokat moziban, vagy pedig megvásároljuk az interneten. Jó, vagy nem jó a legújabb X-men, a Batman v Superman, vagy az Avengers különféle részei? A csapongó beszélgetés során szóba kerül rengeteg, a képregényekkel kapcsolatos film Deadpooltól Pókemberen keresztül a Fablesig – na meg azok a filmek, amelyekért hajlandóak lennénk sokat fizetni, ha elkészülnének, mert akadnak még feldolgozatlan jó képregények. Sok elmormolt angol kifejezésre kell számítani.

Szürke Szlovákia
Nem készítettünk műsort a választások után, annak pedig már megvan két és fél hónapja. Mi történt a politikában ennyi idő alatt? Akadnak rejtőzködő SaS- és MKP-szavazók a stábban és mit gondolnak az élet nagy dolgairól? Szentesítheti a cél az Ördög Koalíciójának a megalakítását, vagy minden politikusnak mélyen magába kellene néznie és lemondania? Szó esik arról, miként történhet meg valakivel, hogy a választások estéjén csak egy pártszékház ablakáig jut el és a szomorú Peter Šrámekkel lézeng a büféasztalok körül, továbbá Géza kínosan próbálja megkerülni a kérdést, kire szavazott (majd ezt beírja az adás ajánlójába – na, mégis inspirálnak valakit a Deadpool kikacsintásai?).

Gyermek-munkás
A felálló szlovák parlamentben helyet kaptak a nácik, de nincs bejárása a csecsemőknek. Hová való a gyerek? Az asszony szoknyája mellé, vagy az asszony szoknyája mellé a gyári futószalagon, esetleg még asszonyi szoknya sem kell hozzá, csak egy apuka? Hármunknak van összesen három gyereke, szabad eszmefuttatással zárul a műsor.