#036 - Kockakövek és latexnadrág, avagy tüntetésekről és szuperhősökről

Nem csak Felvidék, de a világ valószínűleg egyetlen podcastja, ami egyszerre szól a szlovákiai tüntetésekről és a képregényfilmekről. Valahogy így kéne magunkat reklámozni, ha nem lennénk ennél szerényebbek.

Öntudatos állampolgárokként az Örökélet stábjának ötven százaléka vett részt a pozsonyi tüntetésen (majdnem hetvenöt százalék is volt ez az arány), aztán volt némi közünk a párkányi molinókhoz is, úgyhogy a műsor tüntetési gyorstalpalóval kezdődik. Géza elmagyarázza, miért is mentek az emberek az utcára május első felében Pozsonyban és Párkányban is, majd kitérünk arra, miért megy valaki tüntetni, mik voltak a tapasztalatok a helyszínen és hogy olcsóbb lett-e a kenyér. Szó esik a szlovákiai és magyarországi tüntetéskultúráról, valamint arról, hogy milyen módokon (nem) demonstrálunk.

Egy csavarral a következő témát a képregényfilmek adják, amikkel az utóbbi időben tele volt a padlás. Feminista film-e a Csodakapitány és a Wonder Woman? Vicces a Shazam? Miért tetszett, vagy nem tetszett a Marvel-saga lezárása, a Végjáték? Kinek jött be a legújabb Hellboy? Óriási spoilerekre lehet számítani, szóval beavatatlanok csak óvatosan hallgassák, mert a végén még kiderül, kicsoda Amerika Kapitány apja.